Államigazgatás

Állatbarát

Balaton

Befektetés

Belföld

Bér, jövedelem

Beruházás

Civil hírek

Család

Egészségügy / szociális intézmények

egyenlő bánásmód és esélyegyenlőség

Egyesület

Egyházi esemény

Életmód

Építési ügyek

Építőipar

Érdekességek

Fiatalok

Fogyasztóvédelem

Gasztronómia

Gyermeknevelés

Helyi önkormányzat

Helytörténet

Innen-onnan

Interjú

Irodalom

Karrier

Kézilabda

Kiállítások, konferenciák

Kistelepülések

Kistérségek

Koncert

Könyvismertető

Közérdekű információk

Közlekedési információk

Kultúra

Kulturális programok

Labdarúgás

Nyugdíjasoknak

Oktatás

Pedagógia

Rendezvény

Sakk

Sport / fittness / szabadidő

Szabadidő

Szociálpolitika

Társadalom

Tudósítás

Turizmus

Ünnepségek


  Nemzetközi tudás, nemzetközi hírnév- fókuszban: Solymosi Antal
  A világra szóló sikert vagy elismerést nem mindig  Oscar- díjban vagy arany éremben mérik. Solymosi Antal /fotón/- Certified Pilates Instructor- professzionális munkájának is beérett a gyümölcse. Végzettségével a világ bármely részén oktathatja ezt a mozgásformát, mindezt be is bizonyította.
  Nemrég érkezett haza- 4 hónap távollét után- Görögországból, ahol világszínvonalú munkájáról szuperlatívuszokban beszéltek.

  - Idehaza már elismert vagy a Pilates- torna területén. Hogy sikerült kijutnod Krétára?
  - Egy német cégen keresztül pályáztam meg ezt az állást- sikeresen- és sikerült kijutnom Görögországba.

  A Grecotel szállodalánc Kalliston nevű, ötcsillagos szállodájába kerültem. Sportvonalon ők képezik a világ egyik legjobb csapatához tartozó személyeket. Nagy büszkeséggel töltött el, hogy ennek a team-nek a tagja lehettem.
  Valójában a sport és fitness rész vezetője voltam- Pilatest, strechinget, fallabdát is tanítottam az érdeklődőknek, de személyi edző is voltam.
  - Elég sokáig tartozkódtál Krétán.

  - Igen. Négy hónapon keresztül voltam göröghonban, távol a családomtól. Ugyanis a szerződés úgy szólt, hogy ez idő alatt ott kell tartózkodnom, nem utazhatok haza egyszer sem.
  - Ugyan nem olimpiai arany, de nagyon fajsúlyos elismerés ért...
  - Mindig készítenek felmérést, hogy a szállodai vendégek hogyan ítélnek meg Téged, az adott szakterületeden. A szállodalánc menedzserasszonya közölte velem, hogy a 19 szálloda mintegy 90-100 sporttal foglalkozó munkatársa közül a 2. helyen végeztem.
  Rengeteg pozitív visszajelzés érkezett szóban és írásban is- svájci, francia, vagy éppen német vendégektől. Ez plusz motiváció számomra, hiszen ezeknek az embereknek egy része komoly szállodákban, számtalan sportemberrel találkozik az adott szakterületen, és van összehasonlítási alapjuk- magyarázta az elismert Pilates- edző, majd arra a kérdésemre, hogy tervez-e a jövőben hasonló "kiruccanást", gondolkodás nélkül válaszolt:

  - Ez a munkaerő-piac függvénye. Amennyiben van rám kereslet idehaza, akkor semmi estre sem, de ha szükséges lesz, a család anyagi biztonsága érdekében "bevállalom".
  Kiráz a hideg, ha belegondolok, hogy megint ilyen sokáig kellene távol lennem a feleségemtől és a gyermekeimtől.
  Természetesen nem tagadom, az anyagi mellett a nemzetközi szintű elismertség sem megvetendő szempont.

  - Bizonyára sok olvasót érdekel a következő kérdés: Megéri?
  - Nagyságrendekkel... de nem azért voltam elismerten jó, mert több pénzt kerestem vele, hanem mert egyszerűen ilyen vagyok- maximalista és tudásom legjavát fektetem a munkámba minden alkalommal.
  Fontos számomra, hogy mindenki jó szívvel emlékezzen majd rám...
  Nem volt hiábavaló a befektetett energia, mert tényleg nagyon sok levelet kaptam, amelyekben a vendégek tetszésüknek adtak hangot.
  - Volt-e valamilyen mértékben ez a krétai utad egyfajta kihívás, vagy bizonyítás önmagadnak?
  - Nem tagadhatom, hogy az anyagi oldala is dominánált, de ugyanakkor az is bebizonyosodott, hogy a világ bármely pontján elfogadják és értékelik majd ezt a munkát, amit nyújtok számukra (és ami fontos- mindezt világszínvonalon nyújtja Anti/- a szerk.).
  - A Krétán töltött négy hónapból szűrtél le valmilyen konzekvenciát?
  - Elsősorban, ahogy már említettem, az a legfontosabb tény, hogy a görögországi munkám visszaigazolás volt, hogy a jövőben bárhol "eladható" leszek.
  Mint ember, férfi és édesapa pedig azt szűrtem le, hogy soha többé nem vállalok olyan munkát külföldön, amely meggátolja, hogy időközönként ne jöjjek haza... vagy a családomat hónapokig a munkám miatt ne láthassam. Még szerencse, hogy feleségem meglátogatott a szállodában munkám során... sőt, zongorázott a vendégeknek. Akkora sikert aratott, hogy meghívást kapott koncertezni többek közt Franciaországba, Luxemburgba és Svédországba is, ezeknek az előkészítése, szervezése már folyamatban van.
  Ez is nagy öröm volt... mert számomra a család intézményrendszere mindennél fontosabb.

  Az utolsó fotón a Kedves Olvasók a szálloda Vendégkönyvéből láthatnak egy kiragadott részletet, amelyet egy olyan francia vendég írt be, aki rendszeresen látogatta Solymosi Antal Pilates- torna óráit.
  Fordítás: Kiváló felfedezése a Pilates tudományának a legjobb tanárral- Solymosi Antallal- aki kitűnően képzett, nagyszerű oktató.

  Lapunk külön is gratulál Solymosi Antalnak, ehhez a ragyogó teljesítményéhez, ily módon is öregbítette szűkebb pátriánk- Tapolca- hírnevét, továbbá bizonyította azt is, hogy legyen szó sportról, vagy egyéb más területről, a magyar szakemeberek bárhol a világon megállják a helyüket!
  Publikálta
  Dancs, István